Elämän varrella on tullut keräiltyä nurkkiin kaikenlaista vanhahkoa tavaraa - pääasiassa kirjoja. Vanhat kirjat ja tavarat ovat ihania - niistä huokuu mennyt aika ja kaikki ne ihmiset, jotka ovat niitä aiemmin käsitelleet.
keskiviikko 6. marraskuuta 2013
Keitto-opas
Keitto-opas Maatalousnaisten julkaisuja N:o 20. (1944)
"Lanttumunkit: 6 lanttua (pientä), vettä, suolaa, 2rkl. korppu-, vehnä- tai ohrajauhoja, 2 rkl. kermaa (ohutta), 1 muna, suolaa, (sokeria), 75 g. rasvaa. Lantut kuoritaan, pestään ja leikataan viipaleiksi, jotka keitetään suolalla maustetussa vedessä. Muotilla otetaan niistä pyöreitä kakkuja. Ylijääneet reunat survotaan hienoksi, joukkoon sekoitetaan kerma, korppujauhot, muna ja mausteet. Viipaleet pannaan voideltuun uunipannuun ja kullekin viipaleelle lusikalla seosta. Pannu pannaan uuniin ja hiukan rasvanokareita munkkien päälle. Ne saavat paistua vaalean ruskeiksi. Syödään ruskean kastikkeen ja perunain kera."
"Paistetut utareet: Utareet, vettä, suolaa, 3 rkl. korppujauhoja, 3 rkl. voita tai rasvaa. Utareet huuhdotaan, halkaistaan ja keitetään pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Sitten ne leikataan viipaleiksi, jotka kastetaan munassa ja korppujauhossa sekä paistetaan rasvassa kauniin ruskeiksi. Tarjotaan ruskean kastikkeen kera."
"Maitokeitto: 2l. maitoa, 1 rkl. voita, suolaa, 1/2 l. hapan- tai verileipäkuutioita. Maito ja voi kiehautetaan, maustetaan suolalla ja kaadetaan hapan- tai verileipäkuutioiden päälle."
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti